Nieuws

Hierbij het laatste nieuws over Ten Veen Tweewielers

De Basil Battery Cover is een sleeve voor de drageraccu van een elektrische fiets. Deze neopreen accuhoes zorgt voor thermische beveiliging en beschermt de accu van je fiets tegen kou. De accu wordt namelijk warm gehouden dankzij het materiaal van de accuhoes. Dit verbetert ook nog eens de prestaties van je fiets, want de warmte wordt door de hoes nog eens langer vastgehouden. Hij helpt daarnaast ook schokken en beschadigingen tegen te gaan. Met een dikte van 4,5 millimeter en een gewicht van slechts 95 gram kleedt de accuhoes mooi af. Dankzij een opening in de hoes kun je de accu probleemloos blijven bedienen. De speciale gaatjes in de sleeve laten je toe om te zien hoeveel de resterende accuduur is. Wil jij de accu van je e-bike beschermen tegen kou en bovendien de fietsprestaties verbeteren? Maak dan de keuze voor de Basil Battery Cover in een zwarte kleur. Wil je een accu cover, deze kun je hier bestellen http://www.tenveentweewielers.nl/category/3357851/fiets-accessoires of gewoon in een van onze winkels te halen.
Eigenschappen:

- De Basil Battery Cover is gemaakt van neopreen en biedt thermische beveiliging tegen kou, schokken en beschadigingen. - De accuhoes heeft een dikte van 4,5 millimeter.
- Dankzij speciale openingen in de hoes kun je de accuhoes probleemloos gebruiken en bekijken hoe de resterende batterijduur ervoor staat.
- De sleeve is geschikt voor de voor de Bosch Active en Performance Line drageraccu van een elektrische fiets.
- Perfect voor een E-bike.
- Voor alle merken verkrijgbaar.

 

Waarom CycleFit?

Te veel fietsers zijn seizoenen lang doende om een juiste zit te vinden. Menigeen slaagt daar niet in en ondervindt daarvan de nadelige effecten, zeker wanneer veel kilometers worden gemaakt. Allerhande klachten, die het gevolg zijn van een verkeerd afgestelde fiets, worden gehoord bij wielrenners, toerfietsers en mountainbikers. Zelfs heel wat stadsfietsers zitten oncomfortabel. In de praktijk worden vaak vuistregels gebruikt, zoals de lengte van de onderarm voor het bepalen van de lengte van de stuurnok, of de hak op het pedaal voor het instellen van de zadelhoogte. Hoe ingeburgerd ook, een dergelijke aanpak is gebaseerd op nattevingerwerk en leidt in de meeste gevallen niet tot een juiste afstelling.

Cyclefit combineert de resultaten van wetenschappelijk onderzoek op het vlak van biomechanica en inspanningsfysiologie, en heeft die kennis vervolgens gebruikt voor de analyse van talloze metingen en zitposities. Op die manier is in een tijdspanne van meer dan vijf jaar een optimale fietshouding in kaart gebracht, die voor ieder individu persoonlijk wordt berekend. Tevens is in die periode meetapparatuur ontwikkeld, waarmee een aantal essentiële lichaamsmaten nauwkeurig kunnen worden gemeten.

Omdat Cyclefit in haar algoritmes uitsluitend gebruik maakt van maten die daadwerkelijk individueel worden gemeten (en niet worden bepaald aan de hand van statistische gemiddelden), werkt het systeem voor vrijwel iedereen. Sinds de introductie van het systeem leveren de adviezen dan ook keer op keer enthousiaste reacties op en wordt aan Cyclefit de voorkeur aan gegeven boven andere meetprogramma’s.

Het Cyclefit-onderzoek naar verantwoorde uitgangsformules en de invoer van de juiste lichaamsmaten heeft aanleiding gegeven tot verschillende wetenschappelijke publicaties, waaronder een veel geciteerd artikel in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Applied Ergonomics (1998).

Voor wie?
Fietsen is een prachtige sport die op verschillende niveaus heel veel mogelijkheden biedt. De belasting van spieren en gewrichten kan volledig worden gedoseerd, zodat het fietsen – anders dan de meeste andere bewegingsactiviteiten – tot op hoge leeftijd kan worden bedreven. Niet voor niets is bij iedere fysiotherapiepraktijk de fiets een vertrouwd oefenmiddel.

Naarmate de fiets meer voor duursport en zelfs topsport wordt gebruikt, betekent dit wel dat de gewenste gestrekte en diepere ‘zit’ allengs minder natuurlijk wordt. Dat is om te beginnen al een reden voor veel lichamelijke klachten, zeker als men weinig getrainde rug- en buikspieren heeft, maar meer nog als de positie in het zadel verkeerd is.

Het trainen van het lichaam is een persoonlijke zaak en zal voor een belangrijk deel tijdens het fietsen (moeten) gebeuren. Dat is anders met een verkeerde fietshouding. Daaraan valt bijna alles te veranderen aan de hand van een degelijk advies van derden.

In het adviseren van fietsmaten op basis van uw lichaamsmaten heeft Cyclefit zich gespecialiseerd en toont het systeem zich al ruim dertig jaar een betrouwbare partner in fietsplezier. Omdat iedere categorie fietsers eigen, specifieke behoeften heeft, biedt Cyclefit advies op maat voor de positie op verschillende types fietsen.

Stadsfietsen / E-bikes

Hoewel de positie op de fiets ‘van alle dag’ zeer rechtop is, wat weinig belastend is voor de rug en nek, is een goede afstelling van de zadelhoogte hier van belang om comfortabel te fietsen en knieklachten te voorkomen. Het Cyclefit advies voor deze categorie geeft dan ook zowel de juiste zadelhoogte als framemaat weer.

Hybrides

De benaming ‘hybride’ is een breed begrip in de fietsenindustrie, en er zijn dan ook grote verschillen te vinden tussen de fietsen die hybride genoemd worden. Om deze reden is de categorie Hybride onderverdeeld in ‘Hybride City’ en ‘Hybride Sport’.

De Hybride City categorie omvat lichtgewicht fietsen waarbij de gebruiker deze vooral in de stad gebruikt, de houding is redelijk rechtop en comfort gaat boven snelheid. De Hybride Sport categorie is voor de sportievere uitvoering van de hybride fiets, en adviseert een wat meer gestrekte houding, die efficiënter is bij langere afstanden.

Mountainbikes

Er is geen type fiets dat de afgelopen jaren meer is geëvolueerd dan de mountainbike. De komst van steeds meer uitontwikkelde mountainbikegeometrie, de toepassing van voor- en achtervering, en het gebruik van grotere 29 inch wielen, hebben de mountainbikes en de sport voorgoed veranderd. Cyclefit houdt bij de advisering rekening met een onderscheid tussen zes verschillende categorieën mountainbikes:

 • 26inch Cross Country Race
 • 29inch Cross Country Race
 • 26inch Cross Country Trail
 • 29inch Cross Country Trail
 • 26inch All Mountain
 • 29inch All Mountain

Racefietsen

De racefiets is de categorie waar vanuit Cyclefit van oudsher het verst is ontwikkeld. Binnen deze categorie biedt Cyclefit dan ook drie verschillende prestatieniveaus, van de zeer sportieve en prestatie gerichte houding in de categorie ‘renner’ tot de meer op ontspanning gefocuste houding in de categorie ‘randonneur’. Ook vrijwel alle commercieel verkrijgbare pedaalsystemen kunnen worden meegenomen in het advies zodat de positie van het schoenplaatje en de hoogte van het zadel volledig kunnen worden aangepast aan het systeem dat wordt gebruikt.

Tijdritfietsen

Misschien ligt in geen andere categorie de nadruk meer op prestatie dan bij het tijdrijden. De framebouw en houding van de renner in deze categorie zijn zo veel mogelijk in overeenstemming gebracht met de wetten van de aerodynamica. Voor een optimale afstelling van de tijdritfiets maakt Cyclefit onderscheid tussen ‘triatlon’ en ‘tijdrit’ gebruik. Niet dat een triatleet wezenlijk anders op zijn fiets zou moeten zitten dan een tijdrijder, maar de regelgeving voor tijdritten is dusdanig anders dan de regelgeving voor triatlonfietsen dat aanpassing in de advisering noodzakelijk is.

POLAR biedt een hoogwaardige selectie van hartslagmeters en GPS sporthorloges voor fitness en duursporten als hardlopen en fietsen. Ten Veen 2wielers is officieel POLAR dealer en kan u adviseren welke hartslagmeter en/of hartslagband het meest geschikt voor u is. Kom snel naar onze winkels en laat u voorlichten. In samenweking met sportscholen (o.a. Fit en Fun Plaza Wolvega) kunnen wij u informeren hoe de hartslagmeters/banden te gebruiken. Ook kunnen we u helpen met het regelen van een Sportmedisch onderzoek zodat u ook verantwoord kunt sporten, kom vrijblijvend langs een van onze winkels.

Ontvang een Rituals giftset bij aankoop van een Cortina U5! Bij aanschaf van een Cortina E-U5 ontvang je tijdelijk ook een gratis accu-upgrade!

GRATIS ACCU-UPGRADE
Bij aankoop van een Cortina E-U5 ontvang je tussen 4 maart t/m 15 april 2017 tijdelijk een gratis accu-upgrade! Je ontvangt nu een 400 Wh accu voor de prijs van een 300 Wh accu. Een 500 Wh accu ontvang je nu voor de prijs van een 400 Wh accu. Zo bespaar je tot maar liefst €150,-! De korting wordt in de winkel berekend. 

RITUALS GIFTSET
Heb jij tussen 4 maart t/m 15 april 2017 een Cortina U5 of Cortina E-U5 aangeschaft? Vul dan hier je gegevens in en upload een scan of foto van je kassabon. Je kunt vervolgens kiezen uit een ‘The Rituals of Sakura’ of ‘The Ritual of Samurai’ giftset. Daarna wordt het cadeau naar je opgestuurd. Invullen kan tot uiterlijk 15 mei 2017. 

Nu verkrijgbaar SERVER lichtgewicht rollator.

De stijlvolle Server rollator heeft een uniek driehoekig profiel en een vast gelast frame. Het is met een eigen gewicht van ruim onder de 7,5kg een van de lichtste rollators op de markt in de categorie gebruikers tot een maximaal gewicht van 150kg.

De Server is eenvoudig in te klappen en blijft gesloten door het eenvoudige vergrendelingssysteem welke tevens dient als ergonomisch gevormd handvat waarmee de rollator opgepakt kan worden. Frame en zitting zijn getest op een maximale belasting van 150kg. Lichte en betrouwbare remmen.

De Server is verkrijgbaar in 3 maten - Small, Medium en Large. De handgrepen zijn soepel in hoogte te verstellen vanaf 60cm bij de lage tot 102cm voor de hoge versie. In verschillende kleuren verkrijgbaar. De Server is CE-gecertificeerd en voldoet aan de eisen van EU voorschrift 93/42 EEC voor medische apperatuur.

Kom snel naar een van onze winkels voor een proefloop!

 

Wat heeft Cratos te bieden:

 1. Optimaal zitcomfort- in samenwerking met gerenommeerde zitspecialisten is een unieke zit ontwikkeld. Dit heeft geleid tot een zit die optimaal comfort biedt.
 2. Individueel instelbare vering - Cratos is standaard uitgerust met een individueel instelbare vering. U stelt als berijder in wat u prettig vindt. Dit verbetert uw zitcomfort en de wegligging.
 3. Combinatiesleutel voor zowel accu als fiets - Voor het ontgrendelen van zowel de fiets als de accu kan dezelfde sleutel gebruikt worden.
 4. Speciale banden - De Big Ben-banden van Schwalbe leveren u naast een eigentijdse uitstraling uitstekend rijcomfort. De fiets rijdt hierdoor zelfs lichter!
 5. Lage instap (36 cm)
 6. Uitgerust met Shimano STEPS middenmotor - Cratos is als eerste in zijn klasse uitgerust met een middenmotor. Hierdoor is Cratos nog stabieler. 

PS Cratos is geschikt voor een grote groep mensen, onder meer door:

 • Belasting tot maar liefst 150 kg
 • De binnenbeenlengte varieert van 670 - 950 mm

Maak snel een afspraak in een van onze winkels om een vrijblijvende proefrit te maken!

 

Winterbeurt Standaard  € 45,00
* Remmen afstellen
* Verlichting controleren
* Ketting onderhoud
* Wielen richten
* Versnelling afstellen
* Balhoofd stellen
* Binnen- en buitenkabels beschermen tegen vocht en kou
* Poetsbeurt
* Fiets bescheremn tegen winterse invloeden

Winterbeurt ATB/RACE  € 65,00
* Ketting onderhoud
* Cassette en voortandwielen schoonmaken
* Balhoofd de- en montage vet vervangen
* Trapas de- en montage vet vervangen
* Derailleurs schoonmaken/afstellen
* Hydraulische remmen ontluchten/verversen
* Derailleurkabels vervangen
* Stuurlint(race) vervangen
* Poetsbeurt
* Fiets beschermen tegen winterse invloeden

Bel 0561 451285 en maak snel een afspraak bij een van onze winkels!

Vrijdag 1 April jl. , in het voormalige ABN bankgebouw, is ons derde filiaal geopend! In deze winkel kunt u in een geweldige sfeer een mooie fiets en/of accessoire komen uitzoeken. Mooie fietsen van Sparta, KOGA, Batavus, Gazelle, Merida, Cube en Cortina en accessoires van o.a. Ortlieb, KASK, BBB, Shimano, Simson, SQlab, MIO etc etc. Kom snel langs en kijk u ogen uit!!